Ook Veghelse basisscholen negeren vakbonden en vervangen zieke leerkrachten wel

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 09:02

Ook Veghelse basisscholen negeren vakbonden en vervangen zieke leerkrachten wel

VEGHEL - Ook ouders van kinderen op basisscholen in Veghel hoeven zich geen zorgen te maken dat hun kind deze week eerder naar huis wordt gestuurd door het ontbreken van een leraar voor de klas. Scholenorganisatie Skipov, waar veertien Veghelse basisscholen onder vallen, geeft geen gehoor aan de oproep van vakbonden en zoeken gewoon vervanging voor zieke docenten.

“Ook wij ervaren de druk om voldoende vervangingen te regelen, maar het lukt ons nog steeds. Wij hebben eerder al maatregelen genomen door bijvoorbeeld meer leerkrachten in vaste dienst te nemen om vervangingen intern op te vangen”, aldus Skipov.

Op de Veghelse scholen is nog niet één leerling naar huis gestuurd. “We hebben nog geen klassen naar huis gestuurd. Onze afdeling P&O en onze schoolleiders lukt het -zij het meer inspanningen dan voorheen- om voldoende gekwalificeerde krachten voor de groep te zetten. Ook wij hopen dat de griepgolf mee zal vallen dit voorjaar”.

Lerarentekort
Vakbonden Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en CNV Schoolleiders roepen directeuren deze week op om zieke docenten niet te vervangen. Hiermee wil de vereniging het signaal afgeven dat de schoolleiders onder grote druk staan en het ze niet langer lukt vervanging te regelen.

Deel deze pagina: