Opbouw Uden on Ice begonnen

Gepubliceerd: Maandag 10 december 2018 17:12

Opbouw Uden on Ice begonnen

UDEN - De Udense Markt is maandag 10 december om 15.00 uur ‘overgedragen’ aan de organisatie van Uden on ice. “We zijn gestart met de opbouw van de ijsbaan en het horecapaviljoen”, vertellen organisatoren Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst. “Als alles volgens schema verloopt, zijn deze tenten op dinsdagavond klaar om ingericht te worden. Daarna gaat de vrijwillige opbouwgroep aan de slag op de Markt om onder andere de verlichting en de reclameborden op te hangen.”

Het ‘winterse dorp’ op de Markt in Uden opent komende vrijdag 14 december om 17.00 uur. Dan mogen de eerste bezoekers het ijs betreden of een ritje maken op de icetubebaan. Om 21.00 uur gaat het openingsfeest van start en verzorgt de band Proost! een spetterend optreden in het horecapaviljoen. Ook de Schrobbelèrtent is die avond geopend. Iedereen is van harte welkom.

Schoolschaatsen
De eerste week van Uden on ice staat, naast de vele andere activiteiten, traditioneel in het teken van het Rabobank Schoolschaatsen. Leerlingen van basis- en middelbare scholen uit Uden, Volkel en Odiliapeel binden van maandag 17 tot en met vrijdag 21 december op afgesproken tijdstippen de schaatsen onder. “Dit jaar betreden liefst 2.500 kinderen het ijs”, zegt Jean-Louis van der Veen. “Het is ieder jaar weer leuk om te zien hoeveel plezier zij beleven aan Uden on ice.”

Dagelijks geopend
Bezoekers kunnen tot en met zondag 6 januari een bezoek brengen aan Uden on ice, óók tijdens de feestdagen. Kerstmis en oud en nieuw vier je dus gewoon op de Udense Markt! Naast schaatsplezier en uitdagende ritjes op de icetubebaan, staan de komende weken ook andere activiteiten op het programma. Zo laat nederfolkband Kennèh van zich horen op zaterdag 15 december en staat donderdag 27 december het evenement ‘Bietje drinken, bietje speule’ met speciaalbiertjes en spelletjes op de rol.


Deel deze pagina: