Oud-Udenaar Rob Jetten nieuwe fractievoorzitter D66

Gepubliceerd: Dinsdag 09 oktober 2018 13:22

Oud-Udenaar Rob Jetten nieuwe fractievoorzitter D66

DEN HAAG/UDEN - Rob Jetten is de nieuwe fractievoorzitter van D66. De oud-Udenaar volgt daarmee Alexander Pechtold op, die dit weekend na 12,5 jaar opstapte uit de Kamer.

Jetten werd 31 jaar geleden in Veghel geboren en groeide op in Uden. In zijn tienertijd speelde hij bij voetbalclub Udi'19 in de B1. Na de moord op Theo van Gogh werd de Turkse basisschool Bedir in brand gestoken door jongens uit zijn voetbalteam. Hoewel het een kwajongenensstreek bleek te zijn, deed de buitenwereld alsof het dorp een groot probleem had met extreemrechtse jongeren. Jetten wilde laten zien dat het anders zat - "We organiseerden verschillende acties en spraken in de gemeenteraad in" - schrijft de nieuwe fractievoorzitter op de website van de Tweede Kamer. En zo rolde hij de politiek in. 

Voorspoedige carriere

Met de benoeming tot fractievoorzitter gaat de carrière van Jetten in rap tempo. Hij zit pas sinds maart vorig jaar in de Tweede Kamer.  Jetten is woordvoerder klimaat, energie, democratische vernieuwing en Economische Zaken. Met deze nieuwe functie is hij trouwens niet automatisch de nieuwe partijleider. Daarover wordt later beslist door de leden van D66 bij de kandidaatstelling voor de volgende Kamerverkiezingen.

Deel deze pagina: