Ouders Rob Jetten: "Je kan wel raden waar wij tegenwoordig op stemmen"

Gepubliceerd: Donderdag 11 oktober 2018 20:43

Ouders Rob Jetten:

UDEN – “Sinds Rob actief is voor D66 hebben wij ons wat meer verdiept in die partij en dus kan je wel raden waar wij nu op stemmen”. Dat zegt Anton Jetten, de vader van Rob Jetten die sinds deze week de nieuwe fractievoorzitter is van D66 in de Tweede Kamer.

Zijn ouders die al jaren in Uden wonen zagen hadden deze snelle ontwikkeling in de carrière van hun niet verwacht hoewel het niet helemaal als een verrassing kwam. “Stiekem speelt het wel door je hoofd omdat je weet hoe de partij omgaat met jonge talenten, maar dat het allemaal zo snel gaat hadden wij eerlijk gezegd ook niet verwacht” zegt zijn moeder Ivonne.

Zoals vele Udenaren zat ook Rob op het Udens College en voetbalde hij bij Udi'19. Toen hij op zijn 18e de keuze moest maken wat hij ging studeren was de zaak snel beklonken. “We hadden op een zaterdag gepland een stuk of wat opleidingen te bezoeken. De eerste opleiding was bestuurskunde. Rob stelde daar meteen wat kritische vragen en we keken elkaar daarna aan en toen gingen we naar huis, want hij wist dit was de opleiding” zo stelt zijn vader.

Volgens moeder Ivonne was Rob een hele makkelijke jongen die wist wat hij wilde en erg zelfstandig was. Vader Anton wist eigenlijk al vroeg welke kant het opging bij zijn zoon want als de krant kwam nam Rob meteen het politieke katern voor zijn rekening.

Ivonne en Anton Jetten zijn enorm trots op hun zoon maar om de hele familie bij elkaar te krijgen is voortaan iets meer afstemming nodig in de agenda’s nu Rob fractievoorzitter is van de Tweede Kamerfractie van D66.Deel deze pagina: