Politie houdt extra toezicht op kermisterrein, gemeente zoekt vervanger

Gepubliceerd: Vrijdag 06 juli 2018 11:44

Politie houdt extra toezicht op kermisterrein, gemeente zoekt vervanger

UDEN – Kermisattractie Encounter is vermoedelijk aangestoken. Karl Häsler, eigenaar van de kermisattractie, is er kapot van. Zijn attractie ging vrijdagochtend in vlammen op.

Bij de brand is een jerrycan gevonden en drie flessen. Wat daarin zit is nog niet duidelijk. Vier van de zeven vrachtwagens die gestald stonden op de Boekelsedijk zijn afgebrand. Waaronder de wagen met de techniek.

Gemeente Uden laat weten: ‘Wat een triest nieuws vanmorgen over de verwoestende brand bij de transportwagens van kermisattractie Encounter. Voor de exploitant Karl Häsler in de eerste plaats. Encounter is zijn levenswerk en hij had veel zin om in Uden aanwezig te zijn. We leven mee met hem, zijn medewerkers en de andere exploitanten die op onze kermis aanwezig zijn. Voor wat betreft de oorzaak van de brand wachten we het onderzoek van de politie af. De politie neemt uit voorzorg de nodige maatregelen en verscherpt het toezicht, ook in de nachtelijke uren. Wij zorgen als gemeente voor extra beveiliging en roepen exploitanten op om alert te zijn. Wat de kermis zelf betreft zetten we alles op alles om een goede vervanger te regelen, als aanvulling op de andere topattracties.’

Onderzoek
Hoewel er door de brand veel spullen verloren zijn gegaan proberen specialisten van de technische recherche sporen te vinden van de dader of daders. "Het is nog onduidelijk wat de achtergronden zijn van de brandstichting. We zijn in gesprek met de eigenaar en hopen met getuigen te spreken die iets van de brandstichting hebben gezien tegen de klok van 3.30 uur", aldus de politie.

Deel deze pagina: