Politieke Jongerendagen voor gemeente Meierijstad

Gepubliceerd: Dinsdag 12 februari 2019 10:17

Politieke Jongerendagen voor gemeente Meierijstad

VEGHEL – De gemeente Meierijstad organiseert Politieke Jongerendagen met als thema: ‘Alcohol & Drugs en Jeugd’. Om een beeld te krijgen van beleid- en besluitvorming gaan leerlingen van het voortgezet onderwijs aan de slag met politiek. Dit doen zij door zelf het politieke proces te doorlopen: van het maken van een voorstel tot het nemen van een besluit.

Het Elde College is het eerst aan de beurt. Op woensdag 20 februari gaan 80 leerlingen in gesprek met raadsleden en ambtenaren om tot een concreet voorstel te komen. Ook gaan ze met elkaar in debat. Zo ervaren ze wat het is om een voorstel te onderbouwen en te verdedigen. De dag wordt afgesloten met een commissievergadering.

In de commissie presenteren leerlingen hun voorstellen en gaan hierover met elkaar in discussie. Uiteindelijk wordt er gestemd en zal duidelijk worden welk voorstel op de meeste steun kan rekenen. Tot slot wordt bekendgemaakt welke groep het beste idee heeft, wie de beste debater is en wie de beste groepsvoorzitter is.

Deel deze pagina: