Prins Martie 'zurregt de ut lupt'

Gepubliceerd: Donderdag 28 februari 2019 13:07

Prins Martie 'zurregt de ut lupt'

ODILIAPEEL – De Schaopenwaesers in Odiliapeel maken zich klaar voor de carnaval. “Ik heb er ontzettend veel zin in”, lacht Prins Martie d’n Urste. In het dagelijks leven is Martie van Ham bezig met zijn eigen bedrijf in tweedehands auto’s. “Ik repareer auto’s en verkoop ze dan weer door”.

Zijn motto leidt dan ook weer naar zijn autobedrijf maar ook naar de autorijschool van zijn broer. “Het bijzondere van prins zijn vind ik dat ik dit samen kan doen met mijn broer. Hij is mijn adjudant en samen met onze vrouwen ‘Zurrege we de ut lupt”. Carnaval vieren kun je volgens hem het beste doen als prins. “Het is zo bijzonder hoe je omgeving met je meeleeft. Vrienden, familie, buurtgenoten, allemaal staan ze klaar om je een mooie tijd te laten beleven”.

De carnaval kan volgens hem niet zonder de vrijwilligers. Deze heeft de carnavalsvereniging nodig om alles in goede banen te leiden. “Ik mag dat dit jaar achter de schermen bekijken en dan is dat mooi om te zien dat het allemaal zo kan in zo’n dorp”, aldus Martie van Ham. Hij kijkt dan ook uit naar de optocht op zaterdag: “Dat lijkt mij wel een van de hoogtepunten van de carnaval”.


Deel deze pagina: