Prins Porcellus LIV Thijs Vonk 'laot 't nie skieete'

Gepubliceerd: Vrijdag 01 maart 2019 10:20

Prins Porcellus LIV Thijs Vonk 'laot 't nie skieete'

UDEN – Als meest nieuwe prins van de regio werd Thijs Vonk tijdens de eerste pronkzittingsavond van de Knoerissen bekend gemaakt. De oud-wethouder van de gemeente Uden ziet het dan ook als een van zijn taken om de ‘knoerissenziel’ over te brengen aan alle Udenaren. “Carnaval is een mooi feestje voor iedereen, de laot niemand skieete”, aldus Prins Porcellus LIV.

In het dagelijkse leven is Thijs Manager Dagelijkse Bankzaken bij Rabobank Uden/Veghel. Als hij echt de macht over Uden zou hebben dan gaat hij zorgen voor vrije dagen. “Ik zou eerst proberen om de macht over het land te krijgen en dan zorgen dat er Nationale vrije dagen komen tijdens de carnaval”, aldus de prins. Carnaval kun je het beste vieren als Knoeris. “Het liefste nog als confettikanon, want de laoten we nie skieete hier in Uje”, lacht Thijs.

“Een echt hoogtepunt heb ik niet. Eigenlijk is alles leuk en als ik er een moet kiezen doe ik een ander evenement te kort, maar als ik het letterlijk zou nemen dan de optocht. Dan sta ik letterlijk bovenaan op de prinsenwagen”, aldus Thijs Vonk.


Deel deze pagina: