Promillikantjes Veghel gaan ook dit jaar weer voor de mooiste carnavalswagen

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 17:03

Promillikantjes Veghel gaan ook dit jaar weer voor de mooiste carnavalswagen

VEGHEL - Nog een maandje en dan is het alweer carnaval. Carnavalsvereniging de Promillikantjes uit Veghel is daarom, zoals elk jaar, weer volop bezig met de bouw van haar carnavalswagen. Met 'Het paard van Troje' willen ze voor het achtste jaar op rij de mooiste wagen neerzetten.

Daarom zijn de bouwers al weken aan een stuk, in een koude loods, aan het lassen, plakken en schilderen. In de lente van vorig jaar heeft de vereniging het thema bedacht, vervolgens is de constructie in elkaar gezet en momenteel wordt de wagen aangekleed en zijn een aantal dames bezig met het maken van de kleding. 


Publieksprijs
De Promillikantjes sleepten al zeven jaar op rij de eerste prijs binnen in de optocht van Kuussegat. Hoewel ze het daar niet voor doen, leggen ze de lat voor zichzelf ieder jaar weer hoger. "We doen het echt voor de mensen die langs de weg staan de kijken, vertelt bouwleider Marc van de Sande. "Mensen die je wagen bewonderen en er foto's van maken, dat is waar we het voor doen en niet voor die juryprijs."

Deel deze pagina: