Rene van der Locht ontvangt eerste vrijwilligerspenning van de gemeente Uden

Gepubliceerd: Zaterdag 17 november 2018 17:10

Rene van der Locht ontvangt eerste vrijwilligerspenning van de gemeente Uden

VOLKEL – Sinterklaas is weer in Volkel. Hij kwam met een bijzondere boodschap aan. De sint nodigde Rene van de Locht uit om op 2 januari 2019 tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Uden de Vrijwilligerspenning op te halen in de categorie Kunst, Cultuur en Onderwijs.

Van der Locht (50) krijgt de vrijwilligerspenning voor zijn werk wat hij doet voor de Volkelse jeugd. Hij is nauw betrokken bij de sinterklaasintocht in Volkel als voorzitter in de sinterklaascommissie. Daarnaast heeft Van der Locht bijna 25 jaar geleden de JOS(jeugd op stap) opgericht omdat er toen geen uitgaansgelegenheid was voor de jeugd van Volkel en hij zelf zo’n leuke herinneringen had aan het uitgaan in Volkel tijdens zijn eigen jeugdjaren.

De penning werd uitgereikt door Wethouder Prinssen. “Omdat er ontzettend veel vrijwilligerswerk gedaan wordt, zou je bijna denken dat het vanzelfsprekend is. Maar dat is het niet! Al die hardwerkende mensen bieden tijd, kennis en kunde aan om Uden een beetje mooier te maken. Dat is geweldig voor de Udense samenleving, want zonder de inzet van deze vrijwilligers zou er veel minder tot stand komen”, aldus Wethouder Prinssen.

De gemeente Uden reikt jaarlijks vrijwilligerspenningen uit als blijk van waardering voor mensen die zich binnen de Udense samenleving verdienstelijk maken met belangeloos werk. Dit doen ze in vier verschillende categorieën.


Deel deze pagina: