Ruim 10.000 euro binnen voor realisatie knuppelbrug Annabosje

Gepubliceerd: Maandag 11 juni 2018 10:04

Ruim 10.000 euro binnen voor realisatie knuppelbrug Annabosje

UDEN - Drie Udense natuurverenigingen hebben de handen ineen geslagen om er voor te zorgen dat er meer wandelaars gebruik kunnen maken van de wijstgronden. Stichting Vrijwillig landschapsbeheer Uden, IVN Uden en Vogelwacht Uden, werken samen met Waterschap Aa en Maas en Staatsbosbeheer aan de leefbaarheid van het gebied. De crowdfundingsactie die in de maand mei werd gehouden is geslaagd. In totaal is meer dan €10.000 euro opgehaald.

In totaal hebben 125 mensen in 5 a 6 weken € 10.620 euro opgebracht. Zo kon men onder andere inschrijven op diverse tegenprestaties. Mede dankzij een forse bijdrage van de provincie Noord-Brabant, Staatsbosbeheer, Camping De Pier en enkele andere recreatiebedrijven, en meer dan 100 burgerbijdragen is de actie geslaagd.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot vormt een knuppelbrug een waardevolle aanvulling op de toeristisch- recreatieve infrastructuur van de wijst. Uitvoerder Willem Peters vult aan: “Door de aanleg van één knuppelbrug van 100 meter kunnen er maar liefst vier nieuwe ommetjes worden gerealiseerd.” De 3 clubs willen de knuppelbrug in september/oktober klaar hebben.

k

Deel deze pagina: