Ruim 170 lopers aan de start bij opening crossseizoen in Uden

Gepubliceerd: Maandag 26 november 2018 14:20

Ruim 170 lopers aan de start bij opening crossseizoen in Uden

UDEN - 176 Hardlopers stonden zondag aan de start van de PNEM-cross in Uden. In de bossen bij Naat Piek werd in verschillende leeftijdscategorieën gestreden tijdens de eerste wedstrijd van de Keiencross competitie.

Om 10.00 uur trapten de jongste pupillen af met hun cross over 955 meter, gevolgd door meerdere categorieën pupillen en junioren. Een grote groep van 142 wedstrijdlopers en recreanten ging om 10:45 uur van start voor hun wedstrijd over maximaal zes ronden (9.720 meter). Ook dit jaar stond er weer een aantal ‘Run to the Start’ deelnemers aan de start om hun eerste wedstrijd in de bossen te lopen.

Winnaar
De grote winnaar van de cross was Milhezenaar Jos Elfring. Soepel draaide hij zijn rondjes in de Udense bossen en kwam na zes ronden onbedreigd over de finish in 34:35. Achter hem was er een spannende strijd gaande tussen de nummers twee tot met vijf. Bart Pinkse uit Rosmalen besliste die in zijn voordeel en kwam als tweede binnen (37:49) voor Jos Wijnen uit Vianen die beslag wist te leggen op de derde plaats (37:52).

Vrouwen
Bij de vrouwen stak Marlin van Hal uit Langenboom er met kop en schouders bovenuit. Ze won in een tijd van 37:41 en hoefde enkel de winnaar bij de mannen voor zich te dulden. Van Hal had bijna tien minuten voorsprong op nummer twee Bianca van Vught uit Reek (47:02). Als derde kwam Hanneke van de Krieken uit Boekel over de streep (49:04).

Deel deze pagina: