Schijndelse bakker scoort in het hele land met 'Boerenkool-met-worst-vlaai'

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 15:48

Schijndelse bakker scoort in het hele land met 'Boerenkool-met-worst-vlaai'

SCHIJNDEL - Na de oliebollen- en frikandellenvlaai is het dit jaar een Schijndelse bakker die dé carnavalssnack van het jaar introduceert: de Boerenkoolmetworstvlaai. Sinds de eerste taart vorige week over de toonbank ging, loopt het storm bij bakkerij Van Doorn.

Zo'n vijftien interviews heeft bakker Mark van Doorn de afgelopen dagen al gegeven. Dat de vlaai zo'n groot succes zou worden had hij niet verwacht. "Sinds Omroep Brabant aandacht aan de vlaai besteedde, heb ik al belletjes gehad van De Telegraaf, RTL en Radio538", vertelt Van Doorn.


Honderden rookworsten
En die grote media-aandacht zorgt ervoor dat er nu, ruim voor carnaval, al op volle toeren gedraaid wordt. Duizenden kilo's boerenkool en honderden rookworsten gingen er de afgelopen week al naar de bakker en daarbij hielp de hele familie mee. "In alle supermarkten in Schijndel en omstreken zijn de schappen nu leeg", lacht de moeder van Van Doorn. 

Winterkost
De Boerenkoolmetworstvlaai, bestaande uit boerenkool, bechamelsaus, geraspte kaas en rookworst zou eigenlijk alleen deze carnaval verkrijgbaar zijn, maar door het succes kan het zomaar zo zijn dat de vlaai ook volgende winter weer in de schappen ligt. "Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar we zijn ook al eerder begonnen en het is zonde om dit eenmalig te voorkopen. Dus waarschijnlijk is ie er volgend jaar gewoon weer!" aldus Van Doorn. 

Deel deze pagina: