Sinterklaas en zwarte pieten in de regio

Gepubliceerd: Woensdag 10 oktober 2018 15:05

Sinterklaas en zwarte pieten in de regio

UDEN – Dat sinterklaas naar Nederland komt is duidelijk, maar hoe zijn pieten in Nederland aankomen is nog een raadsel. Volgens NTR ligt dat aan hoe vaak piet door de schoorsteen is geweest. Sint-Nicolaas Comité Veghel doet niets af aan de traditie en laat weten dat sinterklaas op zondag 18 november aanmeert in de haven met zwarte pieten. Ook bij de Udense intocht zijn de pieten zwart.

De discussie over het uiterlijk van de pieten is weer volop in beweging. “Wij hebben er dit jaar nog niet eens over gesproken”, vertelt Roger Baijens van Sint-Nicolaas Comité Veghel. “We hebben hier vorig jaar uitvoerig over gesproken en gaan die onzin-discussie niet elk jaar weer voeren”. Dat beaamt ook bestuurslid van het Sinterklaascomité in Uden Geri de Rijk: “Wij zijn als bestuur volledig tegen de hele discussie”.

“Wij vinden het waanzin wat er allemaal gezegd wordt”, vertelt De Rijk. Ook in vele andere steden zoals in Oss heeft zwarte piet geen roetvegen. De gouden oorbellen zijn al enkele jaren verleden tijd.

Deel deze pagina: