Tycho Meulebeek sleept titel binnen op NJK Schoonspringen

Gepubliceerd: Maandag 11 juni 2018 14:44

Tycho Meulebeek sleept titel binnen op NJK Schoonspringen

UDEN/AMERSFOORT - Het Udense schoonspringtalent Tycho Meulebeek heeft afgelopen weekend samen met zijn schoonspringmaatje Bram Meulendijks de titel Nederlands Jeugd Kampioen Schoonspringen binnengesleept. Dit op het onderdeel 3 meter plank synchroon voor hun 3,5 salto voorwaarts.

Het NJK startte met de wedstrijden op het onderdeel 3 meter plank synchroon, waarvoor de jongens met een enorm punten verschil op de nummers 2 de eerste prijs binnensleepten. Op zaterdag en zondag stonden de wedstrijden 1 en 3 meter plank op het programma. Hierbij behaalde Tycho in de finale de 2e plek op de 3 meter. Dit is bijzonder te noemen omdat Tycho pas een eerstejaars deelnemer is in de A categorie en tegen jongens sprong die bijna allemaal achttien jaar oud zijn, terwijl Tycho pas vijftien is.

Zus Manou
Ook Tycho's zusje Manou deed mee aan het NJK en was met haar deelname aan vier onderdelen al behoorlijk all round. Samen met schoonspringmaatje Maud van Kempen won zij de eerste plaats in haar categorie op het onderdeel 3 meter plank synchroon. In totaal hebben broer en zus 7 medailles binnengesleept tijdens dit weekend. 

Deel deze pagina: