Uden denkt aan milieu en geeft subsidie op regenton

Gepubliceerd: Dinsdag 09 oktober 2018 16:47

Uden denkt aan milieu en geeft subsidie op regenton

UDEN - De gemeente wil iets doen tegen klimaatverandering en schakelt daarbij de hulp van Udenaren in. Wie de komende weken een regenton aanschaft kan hier met een tegoedbon van de gemeente korting op krijgen. Op die manier hoopt de gemeente gezamenlijk minder water te verspillen.

Door klimaatverandering is er steeds vaker sprake van hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Heftige buien veroorzaken vaak overlast: straten of kelders kunnen bijvoorbeeld onder water lopen. De gemeente doet hier in samenwerking met waterschap Aa en Maas al wat aan. Zo vervangt ze stenen door groen waardoor water makkelijker de grond in kan en probeert ze het riool minder te belasten met meerdere watersystemen.

Wateropslag in eigen tuin
De gemeente kan naar eigen zeggen niet voor alle aanpassingen zorgen en wil mensen daarom stimuleren om zelf regenwater op te vangen in een regenton. Op die manier creëer je in eigen tuin wateropslag. Dit bespaart kostbaar drinkwater omdat plant en dier kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater. Bovendien komt het water dat je opvangt niet extra in het riool terecht en hoeft dus niet meer onnodig gezuiverd te worden.

Kortingsbon
Tegen inlevering van de kortingsbon op de website van de gemeente krijgen Udenaren €20,00 korting op een regenton naar keuze bij één van de deelnemende bedrijven. De actie loopt van 17 oktober t/m 17 november 2018 of stopt op het moment dat er 150 tonnen zijn verkocht. .

Deel deze pagina: