Uden en Landerd gaan verder onder de naam: Maashorst

Gepubliceerd: Woensdag 23 januari 2019 17:23

Uden en Landerd gaan verder onder de naam: Maashorst

UDEN – De nieuw te vormen Maashorstgemeente gaat verder onder de naam: Gemeente Maashorst. Dat maakte Burgemeester Henk Hellegers van Uden en Burgemeester Marnix Bakermans van Landerd woensdag bekend. Naast de nieuwe naam hebben de colleges van Uden en Landerd een akkoord gegeven op het ‘Plan van Aanpak’. In dat plan van aanpak staat beschreven hoe het traject verder verloopt.

Belangrijk onderdeel van het ‘Plan van Aanpak’ is de burgerparticipatie. “Wij vinden het belangrijk dat iedere kern zijn eigen waarde houdt”, vertelt Burgemeester Hellegers. Burgemeester Bakermans van de gemeente Landerd vult aan: “We willen de inwoners van beide gemeente enthousiast maken. Er zijn namelijk nog steeds inwoners die niets weten van een fusie die gaande is”, vertelt Bakermans. 

Het plan van aanpak heeft als titel meegekregen: ‘Samen op weg naar één Maashorstgemeente’. Deze titel beschrijft volgens Burgemeester Hellegers precies het traject: “Het is een inspirerend proces waarbij we de verbinding willen zoeken. We willen van de inwoners weten wat ze van de nieuwe gemeente verwachten en hoe we die dus zo goed mogelijk kunnen indelen. Hierbij willen we natuurlijk zoveel mogelijk doelgroepen betrekken”. Alle informatie die de gemeente krijgt wordt gebundeld tot één visie. 

Het plan van aanpak wordt op 28 februari voorgelegd aan de Gemeenteraad.


Deel deze pagina: