Uden en Landerd nemen binnenkort principebesluit over Maashorstgemeente

Gepubliceerd: Dinsdag 11 september 2018 13:58

Uden en Landerd nemen binnenkort principebesluit over Maashorstgemeente

UDEN - De gemeenteraden van Uden en Landerd gaan op 8 november een principebesluit nemen over het vormen van een Maashorstgemeente. Afgelopen maandag kwamen de raden al bij elkaar.

Beide colleges willen op korte termijn komen tot één Maashorstgemeente. In juni zijn beide colleges een dag bij elkaar geweest om in gezamenlijkheid de ambities en het proces te verkennen. Dit was volgens hen een constructieve en plezierige dag met als conclusie dat Uden en Landerd samen willen bouwen aan een volwaardige Maashorstgemeente.

Bijeenkomst gemeenteraden
Afgelopen maandag zijn beide gemeenteraden bij elkaar geweest. Zij hebben gesproken over de vormgeving van het proces en de rol van de raden daarin. De colleges gaan een voorstel voorbereiden zodat de gemeenteraden op 8 november een principebesluit kunnen nemen over het voornemen om een Maashorstgemeente te vormen. Vervolgens kan in februari 2019 het Plan van aanpak vastgesteld worden om te komen tot het herindelingsontwerp. Daarin staat op welke wijze de Maashorstgemeente gevormd gaat worden.

Deel deze pagina: