Uden komt weer met speciale vuurwerklijn tegen overlast

Gepubliceerd: Donderdag 13 december 2018 14:17

Uden komt weer met speciale vuurwerklijn tegen overlast

UDEN - De gemeente Uden gaat vuurwerkoverlast de komende tijd weer effectief aanpakken met een speciale vuurwerklijn. Inwoners kunnen overlast via dit telefoonnummer melden.

De gemeente gebruikte deze aanpak de laatste jaren al, waardoor de overlast en de schade aan gemeentelijke objecten aanzienlijk afnam. Zodra mensen hun klachten indienen, worden de doorgegeven locaties direct bezocht. Op deze manier krijgt de gemeente een beeld van de overlast en kan ze direct in contact komen met de overlastgevers.

Melden
De speciale vuurwerklijn is opengesteld van 17 t/m 31 december. Klachten kunnen van 13.30 tot 22.00 uur ingediend worden via 06-19 26 63 85. Buiten deze tijden kunnen klachten gemeld worden bij het reguliere nummer van de politie. Naast het reageren op meldingen wordt vanaf 17 december extra gesurveilleerd in de wijken en het centrum.

Halt
Het afsteken van vuurwerk is toegestaan op oudejaarsavond tussen 18.00 en 02.00 uur. Mensen die zich niet aan de regels houden, kunnen rekenen op een proces-verbaal. Jongeren tussen 12-18 jaar kunnen een taakstraf verwachten.


Deel deze pagina: