Uden wil ondersteuning jeugdhulp makkelijker maken

Gepubliceerd: Dinsdag 29 januari 2019 09:54

Uden wil ondersteuning jeugdhulp makkelijker maken

UDEN – De gemeente Uden wil op een nieuwe manier jeugdhulp inkopen. Samen met 15 andere gemeente wordt de inkoop gezamenlijk geregeld. De voordelen van de aanpassingen zijn dat hulp dichterbij en flexibeler kan worden aangeboden, omdat nu iedere maand nieuwe aanbieders (lichte zorg) hun diensten kunnen aanbieden. Dit maakt het voor gemeenten makkelijker de juiste hulp in te zetten.

Wethouder Gijs van Heeswijk ziet de nieuwe manier van inkopen als een verbetering. “We kunnen als gemeente onze inwoners beter helpen. Want, we willen bereiken dat iedereen die dat nodig heeft, op een makkelijke manier een beroep kan doen op geschikte hulp en ondersteuning. Door de nieuwe werkwijze kan er nu vaker passende hulp bij lokale aanbieders worden gezocht. Ook draagt het bij aan vermindering van bureaucratie en wordt het administratief eenvoudiger.”

De 16 colleges in Noordoost Brabant leggen de nieuwe regelingen voor aan de gemeenteraden. Besluitvorming hierover wordt verwacht voor 1 maart 2019. De gemeenten hebben ’s-Hertogenbosch gevraagd om de regionale inkoop voor alle gemeenten te organiseren.

Deel deze pagina: