Uden wil woningen bouwen in buitengebied Volkel: onderzoekt mogelijkheden

Gepubliceerd: Dinsdag 29 januari 2019 14:40

Uden wil woningen bouwen in buitengebied Volkel: onderzoekt mogelijkheden

VOLKEL - Gemeente Uden en de provincie gaan onderzoeken of er nieuwe woningen gebouwd kunnen worden in Volkel. De behoefte aan woningen is daar, volgens wethouder Van Lankvelt, onder zowel ouderen als starters erg groot.

Het gaat om het perceel aan de zuidzijde van de Kloosterstraat, tussen de Brabantstraat en de Schadronstraat. Daar wil de gemeente in de toekomst zo'n vijftien woningen realiseren. Momenteel hoort dat perceel nog tot buitengebied, waardoor er niet zomaar gebouwd mag worden. Daarom heeft de gemeente de provincie uitgenodigd om te komen kijken en advies te geven over een mogelijke aanpak.


Grote vraag naar woningen
"We zien dat de vraag naar woningen in Volkel alleen maar toeneemt, dus zijn we als gemeente nog steeds op zoek naar mogelijkheden waar binnen redelijk korte termijn nieuwe woningen kunnen worden gebouwd", vertelt wethouder Van Lankvelt. "Dit ligt met het verleden van Volkel en de luchtbasis nog steeds gevoelig, dus we moeten blij zijn met alles wat we in Volkel kunnen realiseren."

Positief
De eigenaar van het perceel heeft al aangegeven open te staan voor een eventueel bouwplan. Ook de gedeputeerde was in eerste reactie positief over de mogelijkheid van woningbouw op het perceel. Met name omdat het aan de noord- en westzijde nu al grenst aan bestaande bebouwing. De gemeente gaat nu samen met de provincie onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het perceel aan te merken voor woningbouw. De uitkomst daarvan verwacht de gemeente over twee maanden te hebben. 

Deel deze pagina: