Udenaar Sven Schutte in Senaat van de Nederlandse Kinderjury

Gepubliceerd: Woensdag 06 maart 2019 14:31

Udenaar Sven Schutte in Senaat van de Nederlandse Kinderjury

UDEN – Schrijver Arend van Dam verraste woensdagochtend Sven Schutte uit Uden met een plek in de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. “Ik dacht echt wow, de Kinderjury”, vertelt Sven.

Honderden kinderen uit heel Nederland in de leeftijd 6 t/m 12 jaar hebben zich aangemeld voor de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Sven Schutte, leerling van De Wijde Wereld, is een van de twaalf kinderen die mag bepalen wie De Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 wint. “Komende tijd mag hij veel boeken gaan lezen en heeft hij geheime vergaderingen om te bepalen welk boek zij het leukste vinden”, vertelt Cobi Oosterveld van de Udense bibliotheek.

Nederlandse Kinderjury
De Nederlandse Kinderjury is de enige publieksprijs in de Nederlandse boekenwereld die door kinderen wordt bepaald en uitgereikt. De Nederlandse Kinderjury heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met nieuwe boeken en het leesplezier te vergroten. De leesperiode werd vandaag officieel geopend met de installatie van de Senaat en loopt t/m woensdag 19 mei. Vanaf 20 t/m 26 mei kunnen alle kinderen in Nederland massaal stemmen op hun favoriete boek.


Deel deze pagina: