UdenPlus wil snellere milieumaatregelen in Uden

Gepubliceerd: Dinsdag 12 juni 2018 09:52

UdenPlus wil snellere milieumaatregelen in Uden

UDEN - UdenPlus vindt dat het college van Burgemeester en Wethouders meer en snellere milieumaatregelen moeten nemen om de uitstoot van CO2 te verminderen. Nu gebeurt er te weinig, vindt de partij. Het college is bezig met haar eigen plannen op het gebied van duurzaamheid, maar UdenPlus wil bredere plannen. “Hoe zit het met megastallen? Hoe zit met lucht? En hoe zit het met bodemsanering?”

Oppositiepartij UdenPlus refereert hierbij naar het huidige coalitieakkoord. “Als je ziet wat in het coalitieakkoord staat over de verbetering van het milieu, dan lees je iets over energieneutraal in 2035 en dat streept toch wel af tegen de ambitie van de provincie”, legt Cees Keizer van UdenPlus uit.

Wethouder Van Lankvelt begrijpt dat de partij vragen heeft. Volgens de wethouder werkt het college hard aan een schone leefomgeving. “Duurzaamheid, en ook fijnstof hebben we hoog in het vaandel. Onder ander zijn we bezig met schonere auto’s en de verkeersdruk op de N264. Als het gaat over veehouderijen, krijgt Uden één van de vier pilot-bedrijven. Hiermee werkt Uden mee aan een emissie-nul systeem”.


Deel deze pagina: