Udense acrogymnasten maken zich op voor Europese Spelen in Wit-Rusland

Gepubliceerd: Dinsdag 08 januari 2019 10:37

Udense acrogymnasten maken zich op voor Europese Spelen in Wit-Rusland

UDEN - Fenne van Dijk en Stef van der Locht uit Uden staan komende zomer waarschijnlijk op de Europese Spelen in Wit-Rusland. Het acrogymduo staat aan de wereldtop op het gebied van sportacrobatiek en kwalificeert zich eind januari voor de Spelen.

Acrogym staat voor acrobatische gymnastiek. Na hun deelname aan het WK in Antwerpen, waarbij Stef en Fenne op de achtste plek eindigden, zijn ze geselecteerd voor de Europese Spelen. Het duo hoeft zich nu alleen nog te kwalificeren, maar dat is volgens de twee wel in de pocket. Tijdens de kwalificatie hoeven ze immers alleen nog aan te tonen dat ze nog steeds op niveau zijn.

Top van Nederland
Ook hun trainer, Jacqueline Martens, acht de kans groot dat Fenne en Stef deze zomer met een medaille naar huis gaan. De twee zijn al drie jaar partners, waardoor ze goed op elkaar zijn ingespeeld. Stef is heel sterk en Fenne is snel. Daarnaast zijn ze met twintig uur training per week erg toegewijd aan de sport. Bovendien gebruiken ze elementen in hun choreografie die in de Nederlandse acrogym zeldzaam zijn. Dat maakt dat ze tot de top van de Nederlandse sportacrobatiek behoren.

De kwalificatie voor de European Games is op 20 januari. Als het duo daar hoge ogen gooit, staan Fenne en Stef eind juni op de Spelen in Minsk.


Deel deze pagina: