Udense Nikkie de Jager koos zelf voor exit Wie is de Mol?

Gepubliceerd: Maandag 28 januari 2019 17:07

Udense Nikkie de Jager koos zelf voor exit Wie is de Mol?

UDEN - Nikkie De Jager, de tweede afvaller van het tv-programma Wie is de Mol, heeft er zelf voor gekozen om de spelshow te verlaten. De YouTube-ster uit Uden beantwoordde tijdens de opnames vorig jaar bewust een aantal vragen in de test fout, zodat ze naar haar broertje Mikai kon, die op dat moment aan kanker leed.

"2018 was een wervelwind aan ervaringen, met de Mol als hoge hoogte en het verlies van mijn kleine broertje als diep dal", is te lezen in haar dagboek op de website van het programma. Elke avond stuurde Nikkie's moeder een update over haar zieke broertje. Ze voelde zich sterk en zat naar eigen schrijven lekker in het spel. Tot twee avonden voor haar exit. "Mijn moeder hield opvallend haar mond als ik vroeg hoe het thuis ging. In het spel leken dingen voor me met het uur duidelijker te worden. Maar van binnen wist ik; thuis klopt iets niet."

Op de goede weg
Hoewel Nikkie een sterk vermoeden had wie 'de mol' was, besloot ze toch op haar gevoel af te gaan en ervoor te kiezen om naar huis te gaan. Tijdens de test vulde ze expres kandidaten in van wie ze eigenlijk wist dat die het niet konden zijn. Daarop kreeg ze een rood scherm te zien, wat haar exit betekende. Ze schrijft: "De hemel kleurde rood. De kleur van Mikai, de kleur van mijn kleine broertje. Het was goed zo."

Mikai overleed in mei vorig jaar op veertienjarige leeftijd.

Deel deze pagina: