Veghel krijgt festival voor mensen met beperking: 'Kanjer Festival'

Gepubliceerd: Donderdag 17 januari 2019 10:20

Veghel krijgt festival voor mensen met beperking: 'Kanjer Festival'

VEGHEL - Naast Fabriek Magnifique is het Julianapark deze zomer podium voor een nieuw evenement: het Kanjer Festival. Het festival, dat op 15 juni plaatsvindt, richt zich in het bijzonder op mensen met een beperking. Maar iedereen die dat niet heeft is volgens de organisatie ook welkom.

Het idee voor het nieuwe festival kwam van Brownies&downieS oprichter Thijs Swinkels en John van Bergen, die de stapavond Dansen & Sjanzen in het leven riep. Er is volgens de organisatie veel vraag naar dit soort festivals, maar het ontbrak nog in de regio. Daarom is bewust voor Meierijstad gekozen. "Op normale festivals worden mensen met een beperking vaak scheef aangekeken en hier voelen ze zich toch meer op hun gemak", aldus John van Bergen. 


Duizend bezoekers
De organisatie verwacht op de eerste editie van Kanjer Festival zo'n duizend bezoekers. Van Bergen benadrukt dat het festival niet alleen voor mensen met een beperking is, maar de organisatie let wel op met wat ze binnenhaalt. Van Bergen: "Natuurlijk is het vrij toegankelijk, maar met de lage toegangsprijs willen we wel voorkomen dat er groepen jongeren komen die gaan rellen. Daar zijn we bij dit festival net iets meer mee bezig." 

Voor en door 'kanjers'
Het festival is niet alleen gericht op mensen met een handicap, ook krijgen zij de mogelijkheid om er deel van uit te maken. Naast bekende Nederlandse zangers, komen er dus ook optredens van minder bekende mensen uit de regio. "Steven Harks vindt het bijvoorbeeld leuk om te komen optreden. Dan geven wij hem natuurlijk die kans. En ook de speciale dansgroepen van JB Dance Centre mogen op het podium laten zien wat ze in huis hebben", aldus Van Vergen.  

Kaartverkoop
Het Kanjer Festival vindt plaats op zaterdag 15 juni van 15.00 uur tot 21.00 uur in het Julianapark. Welke artiesten er komen en wanneer de kaartverkoop start maakt de organisatie later bekend.

Deel deze pagina: