Veilig naar huis: Festivalbezoekers Erp krijgen voorlichting over drugs

Gepubliceerd: Donderdag 17 mei 2018 15:00

Veilig naar huis: Festivalbezoekers Erp krijgen voorlichting over drugs

ERP - Jongeren die het komend weekend op een festival in Erp te vinden zijn, rijden waarschijnlijk clean naar huis. Jongerenorganisatie TeamAlert staat op de festivals Harmony of Hardcore en 7th Sunday Festival om te waarschuwen voor de gevaren van drugs in het verkeer en laat festivalgangers de deal aangaan voor een veilige rit naar huis.

Jaarlijks komen er tachtig mensen om door drugsgebruik in het verkeer en vallen er 250 doden door alcoholgebruik. Met de start van het festivalseizoen - waar doorgaans veel drugs gebruikt worden - is meer voorlichting over alcohol en drugs in het verkeer volgens de organisatie hard nodig. Uit onderzoek van TeamAlert uit 2017 bleek dat 71,6% van de jongeren drugsgebruik ervaart in hun eigen omgeving. Zes op de tien drugsgebruikers combineert drugs met andere drugs of alcohol.

Witte Waas
De voorlichtingsmedewerkers gaan met hun leeftijdsgenoten in gesprek over de risico’s van drugs achter het stuur., zodat de festivalbezoekers het vanzelfsprekend vinden dat de bestuurder nuchter is. TeamAlert heeft op de festivals een tent waar de jongeren een route doorlopen en uiteindelijk de deal moeten aangaan een veilige rit naar huis te regelen. Daarnaast is er het onderdeel ‘Vraag de Haas’: hier ontvangen festivalbezoekers informatie over drugs en veilige handelingsalternatieven.

Op 19 mei staat TeamAlert met het project Witte Waas op Harmony of Hardcore en op 20 mei op 7th Sunday Festival.

Deel deze pagina: