Verbod oplaten ballonnen komt er niet in Uden

Gepubliceerd: Donderdag 20 december 2018 22:03

Verbod oplaten ballonnen komt er niet in Uden

UDEN - Er komt geen verbod op het oplaten of uitdelen van ballonnen in Uden. De gemeenteraad stemde donderdag tegen dit voorstel van GroenLinks.

D66, UdenPlus, SP en GroenLinks stemden voor. De overige partijen voelen niets voor een verbod op het oplaten van ballonnen, dat in steeds meer gemeenten, waaronder in Meierijstad, ingevoerd wordt. 


Schorsing
De partij van Monique Kappé-Borrèl wijzigde donderdag halverwege de Raadsvergadering de ingediende motie. Zij verzocht in eerste instantie bij iedere aanvraag aan te geven dat het niet wenselijk is ballonnen op te laten, maar dat was volgens burgemeester Hellegers niet te handhaven. Daarom is de motie aangepast naar een verbod. 

Brug te ver
Zowel, CDA als Jong Uden vonden vooral het verbod op uitdelen van ballonnen te ver gaan. Gewoon Uden gaf na de wijziging aan akkoord te zijn gegaan wanneer het enkel om een advies ging, maar zich nu toch terugtrekt. "Een term als niet wenselijk zorgt voor bewustwording, maar om het nou helemaal niet meer toe te staan is een brug te ver," aldus Leon Deijnen van Gewoon Uden.

Deel deze pagina: