Volgend jaar een vuurwerkshow in Uden?

Gepubliceerd: Vrijdag 23 november 2018 16:47

Volgend jaar een vuurwerkshow in Uden?

UDEN - De gemeente Uden wil volgend jaar een vuurwerkshow houden. Tenminste dat is de wens van Burgemeester Hellegers. "We kunnen het niet alleen en moeten er samen iets moois van maken", aldus Hellegers. Onlangs heeft de gemeente bij verschillende instanties gepolst hoe zij tegen een vuurwerkshow aankijken. "Als het aan mij ligt dan komt er een mooie vuurwerkshow, maar ik heb het natuurlijk niet alleen voor het zeggen".

Hellegers uitte zich eerder dit jaar al, als tegenstander van het vuurwerk. "Ik vind vuurwerk heel mooi om naar te kijken, daarnaast is het ook gevaarlijk. De meeste ongevallen gebeuren namelijk bij mensen die ernaar staan te kijken", vertelt de burgemeester. Op de online kanalen geeft bijna driekwart aan dat zij graag naar een vuurwerkshow zouden gaan en dan zelf minder vuurwerk zullen afsteken. "Dat is natuurlijk wel wat we hopen. Iedereen die komt kijken naar de show steekt zelf minder vuurwerk af".


Hoe de show eruit gaat zien weet de burgemeester nog niet. "We proberen zoveel mogelijk draagkracht te vinden bij horeca en ondernemers want we moeten het toch samen doen". Voor dit jaar verandert er nog niets en mag vuurwerk afgestoken worden vanaf 31 december om 18.00 uur.


Deel deze pagina: