Volkelse avonturiers halen 46.000 euro voor kraamcentrum in Gambia

Gepubliceerd: Donderdag 29 november 2018 10:59

Volkelse avonturiers halen 46.000 euro voor kraamcentrum in Gambia

VOLKEL - 46.000 euro is het bedrag dat een groep avonturiers uit Volkel ophaalde voor een kraamcentrum in de Gambiase plaats Brufut. Na een reis van 7200 kilometer in twintig dagen tijd zijn de Volkelaren weer terug in Nederland.

De groep deed mee aan de Antwerp-Banjul Challenge en stapte begin oktober achter het stuur voor een reis van Volkel naar Gambia. In twintig dagen tijd reisden ze met zeven jeeps door weer en wind om geld op te halen voor een vervallen kraamcentrum in de Gambiase stad Brufut.

Groter doel 
De reis was een onderdeel van het doel dat over twee jaar met hun eigen opgezette stichting ‘Brufut Vooruit’ behaald moet zijn: 60.000 euro. Daarmee moet een nieuwe kraamkliniek gebouwd worden. Voordat ze vertrokken waren er al verschillende benefietavonden georganiseerd, wat 23.000 euro opbracht. Eenmaal ter plaatse werden de zeven jeeps geveild, wat het bedrag nog eens verdubbelde.

Kraamcentrum
In de kraamkliniek in Brufut worden jaarlijks gemiddeld 880 bevallingen uitgevoerd. Doordat er maar een verloskamer is, bestaat er geen privacy voor de vrouwen en kan de partner weinig tot geen emotionele steun bieden. Daarnaast is de hygiëne slecht, waardoor het sterftecijfer onder kraamvrouwen en pasgeboren baby's hoog is.


Deel deze pagina: