Vrijwilligerspenningen uitgereikt

Gepubliceerd: Vrijdag 04 januari 2019 11:37

Vrijwilligerspenningen uitgereikt

UDEN - Vier Udense vrijwilligers werden woensdag in het zonnetje gezet. Tijdens een toespraak van Burgemeester Henk Hellegers werden ze nog eens geprezen voor al het werk wat ze doen. Afgelopen maanden werden ze overvallen met een verrassingsbezoek van wethouder Prinssen. Hij kwam hen uitnodigen om op 2 januari de penning in ontvangst te nemen.

René van der Locht (50) kreeg de vrijwilligerspenning voor zijn werk wat hij doet voor de Volkelse jeugd. Hij is nauw betrokken bij de sinterklaasintocht in Volkel als voorzitter in de sinterklaascommissie. Daarnaast heeft Van der Locht bijna 25 jaar geleden de JOS(jeugd op stap) opgericht omdat er toen geen uitgaansgelegenheid was voor de jeugd van Volkel en hij zelf zo’n leuke herinneringen had aan het uitgaan in Volkel tijdens zijn eigen jeugdjaren.

Wilma van Kessel (55) is voorgedragen door Voetbalvereniging FC De Rakt en Schoolsport Uden. In de volksmond wordt ze de moeder van FC De Rakt genoemd. Ze zit in het bestuur van de voetbalclub en doet veel voor verschillende commissies. Ook is ze al jaren zeer betrokken bij de Stichting Schoolsport Uden.

De penning in de sector Sociale- en Maatschappelijke zorg kreeg Cris Kuipers voor zijn werk als vrijwilliger binnen de gehandicaptenzorg, op school en de vrije tijdsbesteding. Sinds 12 jaar is hij de grote steunpaal van het vrijwilligerswerk voor de Blitz, een woongemeenschap voor gehandicapten. Naast al dit vrijwilligerswerk is hij ook mantelzorger voor zijn dementerende moeder.

Cis Evenwel(68) uit Uden werd voorgedragen door de Kinderclub 'de nieuwe pit'. De kinderclub organiseert samen met vrijwilligers en ouders wekelijks op woensdagmiddag activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar uit de Bogerd of omgeving. In de afgelopen jaren heeft Cis het kinderwerk in de nieuwe pit opgezet en begeleid.


Deel deze pagina: