VWO-leerlingen Udens College maken eindexamen in Volkel

Gepubliceerd: Vrijdag 13 april 2018 09:51

VWO-leerlingen Udens College maken eindexamen in Volkel

UDEN - VWO-leerlingen van het Udens College maken hun eindexamen in Volkel. Vanwege de verbouwing en de sloop van de school is het volgens Maurice Doggen, afdelingsdirecteur VWO, mogelijk dat er hinder ontstaat. Om die reden wijkt de school uit naar gemeenschapshuis de Schakel in Volkel.

Leerlingen maken vrijdag kennis met het gebouw. "Leerlingen reageren heel wisselend. De één vindt het een 'gewoon' examen terwijl een ander het juist wel fijn vindt om te weten waar hij of zij komt te zitten." Veel leerlingen komen uit Volkel en dus ligt het voor de hand als ze op de fiets naar het examen moeten. De uitvalbasis naar Volkel is een bewuste keuze. "Het is toch een prestatiedruk. De ene kant wijken we uit vanwege plaatsgebrek, anderzijds door de hinder die we kunnen ervaren van de werkzaamheden op de Schepenhoek." De bouw stilleggen is ook geen optie volgens Doggen: "Dan gaat alles twee weken langer duren en wordt het geheel ook weer duurder."

De havo-eindexamenkandidaten kunnen terecht in een sporthal bij de vmbo-afdeling van het Udens College aan Kleinveld. De centrale eindexamens vinden dit jaar plaats van 14 tot en met 29 mei.

Deel deze pagina: