Wel of geen crossbaan? Meningen in Odiliapeel verschillen

Gepubliceerd: Vrijdag 21 december 2018 10:33

Wel of geen crossbaan? Meningen in Odiliapeel verschillen

ODILIAPEEL – Motorcrossvereniging MAC Bedaf mag gebruik blijven maken van hun crossterrein pal naast Vliegbasis Volkel. Dat heeft het college besloten. Maar dat niet iedereen daarmee blij is bleek uit een actiefolder die afgelopen weekend verspreid is in Odiliapeel. Inwoner Jan Selten riep dorpelingen op om van zich te laten horen als ze tegen de crossbaan zijn. Vrijdagochtend werden ruim 150 formulieren aangeboden aan de burgemeester.

Selten stond Opsteen bij die op nog geen honderd meter van het crossterrein af woont. Hij is al een lange tijd aan het strijden om het geluid te beperken, maar krijgt geen respons. Eerder dit jaar besloot de gemeente nog om het crossterrein te sluiten omdat er regelmatig overlastmeldingen kwamen. Ook Vliegbasis Volkel liet toen in een reactie weten het fijn te vinden dat het crossterrein weg gaat, zodat de vliegveiligheid niet meer in gevaar komt.

Voorstanders van de crossbaan laten ook van zich horen. Online is een tegenpetitie gestart. ‘Vrienden van de crossbaan’ willen dat hun hobby kan blijven. Bijna 1300 mensen hebben getekend voor het behoud van de crossbaan.


Deel deze pagina: