Winterpret op de Markt: Uden on Ice komt er weer aan

Gepubliceerd: Dinsdag 20 november 2018 10:34

Winterpret op de Markt: Uden on Ice komt er weer aan

UDEN - Over minder dan een maand barst de winterpret op de Markt in Uden weer los en gaat de zeventiende editie van Uden on Ice van start. Vorig jaar trok het winterfestival ruim zestigduizend bezoekers en dit jaar willen de organisatoren het evenement naar een nóg hoger niveau tillen.

Uden on Ice zal ook dit jaar weer tienduizenden bezoekers trekken. Het geheim van dat succes is volgens de organisatoren de breedte van het drie weken durende evenement. “Van schaatsplezier tot een uitdagend ritje op de icetubebaan en van liveoptredens in het horecapaviljoen tot de compleet volgeboekte curlingcompetitie: er is echt voor ieder wat wils,” vertellen Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst. 


IJstijd-festival
Naast een gevarieerd programma kiest de organisatie ieder jaar voor vernieuwingen en verbeteringen. Zo zijn er opnieuw activiteiten in het kader van het initiatief IJstijd. Maar in plaats van losse evenementen is nu gekozen voor een IJstijd-festival op 4 januari 2019. “Het is een leuke uitdaging om Uden on Ice telkens naar een nóg hoger niveau te tillen. Succes komt niet vanzelf”, stellen Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst. Het duo leidt het winterevenement samen met honderden vrijwilligers in goede banen.

Opbouw
De opbouw van Uden on Ice start op maandag 10 december. Precies vijf dagen later moeten de ijsbaan, het horecapaviljoen, de Schrobbèlertent en de icetubebaan volledig klaar zijn voor gebruik. Jong en oud kan vanaf dan ruim drie weken lang van de ijspret genieten. Op de schaatsbaan, maar ook op de dansvloer en met nog meer muziekbands dan vorig jaar. “Het is ieder jaar weer geweldig om te zien hoeveel plezier mensen beleven aan Uden on Ice. Er is veel draagvlak voor dit evenement. Dat zien we jaarlijks aan het bezoekersaantal, maar ook aan het breed palet aan trouwe sponsors. We kijken uit naar de komende editie", aldus Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst.

Deel deze pagina: